Als verdriet je totaal verwart

Opeens is het moment aangebroken dat je los moet laten wat je zo lief is. Verdriet overmande ons toen we mijn zorgzame  en trouwe André, paps en opie, moesten laten gaan. Ondraaglijk was de pijn en tegelijk ontstond er ook iets van dankbaarheid omdat hem verder lijden bespaard bleef.

We wisten niet wat te doen, onze hoofden waren gevuld met chaos....Totdat op een moment de gedachte aan een lieve oud collega Arthur Nijsten naar boven kwam. Na overleg transformeerde de chaos en maakte plaats voor een betekenisvolle samenwerking. Met al zijn betrokkenheid, rust, empathie en bijzonder luisterend oor heeft hij ons optimale steun en begeleiding gegeven om het afscheid van André op een zeer persoonlijke wijze gestalte te kunnen geven. Arthur en ritueel begeleidster Iris van Noorden in samenspraak met ons gezin, we wisten elkaar op een bijzondere manier te bereiken en te inspireren. Het voelde als een verbindend crescendo....Een waardig en liefdevol hoogtepunt waar André zoals wij hem kennen ongetwijfeld heel trots op zou zijn.

Arthur en Iris zijn in staat om op een speciale aandachtige wijze te luisteren en te inspireren, waardoor met onze inbreng een heel persoonlijk beeld van André tijdens de afscheidsviering is ontstaan. Een samenwerking waar we heel dankbaar op terugkijken.

Arthur op een belangrijk moment in ons leven ben je als een behoedzame gids met ons meegegaan. Ondanks de rauwe pijn tellen we daarmee ook onze zegeningen.

Bedankt voor alles Arthur!!

Hartelijke groet,

Kim, Dana, Marlie Langendijk en alle dierbaren

 

 

Arthur heeft me op een bijzonder prettige manier geholpen om na te denken over mijn eigen uitvaartwensen. Hij gaf me de ruimte om mijn eigen gedachten daarover uit te spreken, reikte me mogelijkheden aan waar ik zelf nog niet aan gedacht had, gaf oplossingen bij dilemma's vanuit zijn ruime praktijk ervaring .Daarbij hield hij altijd rekening met de financiële  mogelijkheden. Arthur was vooral een heel goed luisteraar.
Wiepkje, Heerlen 26 september 2019

 

 

Ons contact met Arthur Nijsten nam een wel heel bijzondere wending.

Voor onze vriendin uit Hoensbroek, die zojuist in het ziekenhuis een terminaliteits-verklaring

had gekregen, overlegden we met Arthur over de uitvaart en over de kaart.

In samenspraak met hem ontwierpen we een prachtige kaart.

Tot zover leek alles normaal te verlopen.

 

Vervolgens moesten we kijken naar welk Hospice mevrouw zou worden

overgebracht, het ziekenhuis in Heerlen had enkele opties gegeven.

Maar Arthur dacht ‘out of the box’ en adviseerde ons om een Hospice in

Zwolle te zoeken. Dat is waar wij zelf namelijk wonen.

Het idee om mevrouw dicht bij ons te hebben en niet eindeloos heen en weer

te hoeven pendelen tussen Zwolle en Zuid-Limburg sprak ons meteen aan.

 

En zo is het uiteindelijk ook gegaan.

Niet zijn eigen verdienste, maar de nabije warmte van vrienden stelde Arthur

op de voorgrond. Hier zijn we hem zeer dankbaar voor.

Zeker nu mevrouw weer is opgeknapt en aan het revalideren is.

Haar verblijf in Zwolle is de grootste zegen in dit hele proces van ziekte,

afscheid, loslaten en herstellen. Dank, dank, dank!

 

Ronald Visser & Willemijn Bothof

 

 

Onze ervaring met  Arthur Nijsten

Bij het overlijden van een dierbaar familielid moet er veel geregeld worden, waar in die dagen je hoofd niet naar staat en eigenlijk sta je er niet bij stil wat er allemaal in korte tijd moet gebeuren. Dan is het fijn als je een persoon hebt die het overzicht heeft en al deze zaken voor je in orde maakt.  Kundig, adequaat , rustig, aanwezig en toch bescheiden op de achtergrond. En alles in goed overleg met de betrokkenen.

Zo’n persoon is Arthur Nijsten.

Naast de zakelijke aspecten was het bijzonder prettig ook adviezen, tips en aanbevelingen te krijgen, die de hele uitvaart maakte tot een persoonlijke uitvaart. Laten we één voorbeeld noemen: een advies voor een mooi gedicht bij de crematie, dat uitstekend passend was bij deze gelegenheid.

Mede dankzij zijn adviezen en zijn goede werk op de achtergrond kijken wij terug op een heel mooi afscheid van onze dierbare.

Familie Heijnen, Meerssen 5 december 2019