Arthur Nijsten

 

Nadat ik in 1986 de opleiding ergotherapie afrondde heb ik 16 jaar gewerkt als begeleider voor blinden en slechtzienden. Hierna heb ik 5 jaar gewerkt in de begeleiding van dementerenden en hun mantelzorgers. In 2004 heb ik de opleiding tot Ritueel begeleider bij afscheid gevolgd en in 2006 de opleiding Uitvaartbegeleider afgerond. Hierna heb ik de 2 jarige opleiding Omgaan met verlies gevolgd. In 2006 ben ik gestart met mijn uitvaartbedrijf 'KAIROS Uitvaartzorg', later 'Uitvaartzorg Arthur Nijsten' genoemd. Op de pagina's in de bovenstaande menubalk kunt u lezen over mijn wijze van werken in mijn uitvaartpraktijk.

In mijn werk ben ik steeds op zoek naar de wensen van de nabestaanden. Veelal klinken hierin de wensen van de overledene door. Vormgeving van het afscheid en de uitvaart gebaseerd op deze wensen is mijn kracht. In principe is alles mogelijk, als het uitvoerbaar is en past binnen de wettelijke voorschriften. Uiteindelijk gaat het niet om vele toeters en bellen maar om de essentie van afscheid nemen. In liefde loslaten van de dierbare overledene. 

Gaande weg mijn uitvaartwerkzaamheden kreeg ik steeds vaker de vraag om een gesprek bij leven te voeren met mensen die hun wensen rondom afscheid en uitvaart wilden bespreken. Zo kwam ik tot de keuze om mijzelf te presenteren als Uw Gids bij afscheid.

In het verlengde van deze gesprekken is het mogelijk om Uitvaartzorg Zuid de uitvaart te laten begeleiden waarbij uw besproken wensen de basis vormen van de uitvaart.