mw. Janssen - Lemmens

Warm, inventief en uiterst correct.

Dingen gaan in het leven zoals ze gaan. Voor Marjo was het duidelijk “zo, dit was dus mijn leven hier” nadat de oncoloog haar zei dat ze nog zes maanden te leven had.

Via vrienden kwamen wij bij jou terecht. Beter had niet gekund. Het sloot helemaal aan bij de wijze waarop Marjo haar leven vorm had gegeven. Ze heeft mede met jouw hulp afscheid genomen van haar dierbaren in liefde en zijn zoals we zijn.

Dank voor jouw warme aandacht, jouw voorstellen om twee onkundige mensen op weg te helpen.

Marjo, ik kan het haar niet vragen, maar ik ben ervan overtuigd dat zij net als ik een stormachtige tijd afgesloten hebben waar we beide met dankbaarheid naar terugkijken.


Dank Arthur, veel liefs.


Bram

 

Ik had eerst contact opgenomen met een grote standaard uitvaartondernemer.

Die gaf aan dat het heel druk was en eigenlijk geen tijd te hebben voor het opstellen van een offerte.

Daarna contact gezocht met Arthur. Wellicht toevallig, maar die kon dezelfde dag nog tijd maken voor een gesprek.

Daarbij konden we in alle rust al de wensen, die pap recent had aangegeven, doorspreken. Het voelde goed voor ons.

Na het overlijden van pap een kleine week later konden we vervolgens snel samen schakelen.

Arthur reikte ideeën en voorbeelden aan en liet de keuze en uitwerking veelal aan ons over. Het voelde goed om veel zaken zelf te doen, maar we hadden ons niet gerealiseerd dat het zoveel tijd in beslag zou nemen. In ons geval hadden we maar beperkt tijd omdat we de uitvaart op woensdag hebben gehouden, terwijl pap op zaterdag overleden is. Het is een mooie persoonlijke uitvaart geworden, waar we met een goed gevoel op terugkijken.

 

Philip Schyns over uitvaart in september 2021 te Heerlen

 

Onze ervaring met Arthur Nijsten
Bij het overlijden van een dierbaar familielid moet er veel geregeld worden, waar in die dagen je hoofd niet naar staat en eigenlijk sta je er niet bij stil wat er allemaal in korte tijd moet gebeuren. Dan is het fijn als je een persoon hebt die het overzicht heeft en al deze zaken voor je in orde maakt. Kundig, adequaat , rustig, aanwezig en toch bescheiden op de achtergrond. En alles in goed overleg met de betrokkenen. Zo’n persoon is Arthur Nijsten. Naast de zakelijke aspecten was het bijzonder prettig ook adviezen, tips en aanbevelingen te krijgen, die de hele uitvaart maakte tot een persoonlijke uitvaart. Laten we één voorbeeld noemen: een advies voor een mooi gedicht bij de crematie, dat uitstekend passend was bij deze gelegenheid. Mede dankzij zijn adviezen en zijn goede werk op de achtergrond kijken wij terug op een heel mooi afscheid van onze dierbare.


Familie Heijnen, Meerssen 5 december 2019

 

Zeer betrokken en vriendelijke begeleiding
Dit was geen doorsnee situatie. Vriendin mevr. Gout woonde lange tijd in Limburg, maar kwam te overlijden vlak bij Zwolle, waar ik zelf woon. Afspraken met Arthur Nijsten waren al eerder gemaakt, dus na het overlijden meteen met hem gebeld. En vanuit het verre Limburg zorgde Arthur ervoor dat een vriendelijke collega uit Wijhe uitvoerde wat Arthur hem verzocht. Aan het eind van de week vervoerden wij onze vriendin naar de natuurbegraafplaats Bergerbos in St Odiliënberg, waar Arthur alles had voorbereid en ons ontving. Een wonderschoon afscheid van een dierbare vriendin, verzorgd door een warm en betrokken mens. Ik wens iedereen in Limburg een uitvaart toe met Arthur Nijsten. Waar je ook verzekerd bent, hij regelt het voor je!


Ronald , Zwolle 2020

 

Een baken van rust
Na het schokkende overlijden van Jeroen, onze partner en vader, kozen wij Arthur als uitvaartbegeleider. En wat een gelukkig keuze was dat: het klikte direct. Vanaf dat moment tot en met de uitvaart en ook nog daarna was hij er steeds voor ons. Deskundig en, zeker zo belangrijk, invoelend, bescheiden, creatief, respectvol ...
Maar in de allereerste plaats was Arthur steeds een baken van rust. Wij waren zo moe, zo verdrietig en er moest zo veel gebeuren in zo’n korte tijd. Arthur loodste ons er doorheen. Hij gaf ons het vertrouwen dat het goed zou komen. Het vertrouwen dat er een afscheid zou zijn zoals wíj dat wilden en zoals Jeroen dat gewild zou hebben.
Zo ging het ook. Het werd een prachtige, heel persoonlijke uitvaart, waar wij met positieve gevoelens op terugkijken. Het nagesprek met Arthur, een week later, was een mooie afronding van het hele proces waar hij ons zo prettig doorheen had geholpen.

fam. Crena de Iongh, november 2021

 

 

 

ALS VERDRIET JE TOTAAL VERWARD

Opeens is het moment aangebroken dat je los moet laten wat je zo lief is. Verdriet overmande ons toen we mijn zorgzame en trouwe André, paps en opie, moesten laten gaan. Ondraaglijk was de pijn en tegelijk ontstond er ook iets van dankbaarheid omdat hem verder lijden bespaard bleef.

We wisten niet wat te doen, onze hoofden waren gevuld met chaos.... Totdat op een moment de gedachte aan een lieve oud-collega Arthur Nijsten naar boven kwam. Na overleg transformeerde de chaos en maakte plaats voor een betekenisvolle samenwerking. Met al zijn betrokkenheid, rust, empathie en bijzonder luisterend oor heeft hij ons optimale steun en begeleiding gegeven om het afscheid van André op een zeer persoonlijke wijze gestalte te kunnen geven. Arthur en ritueel begeleidster Iris van Noorden in samenspraak met ons gezin, we wisten elkaar op een bijzondere manier te bereiken en te inspireren. Het voelde als een verbindend crescendo.... Een waardig en liefdevol hoogtepunt waar André zoals wij hem kennen ongetwijfeld heel trots op zou zijn.
Arthur en Iris zijn in staat om op een speciale aandachtige wijze te luisteren en te inspireren, waardoor met onze inbreng een heel persoonlijk beeld van André tijdens de afscheidsviering is ontstaan. Een samenwerking waar we heel dankbaar op terugkijken.

Arthur, op een belangrijk moment in ons leven ben je als een behoedzame gids met ons meegegaan. Ondanks de rauwe pijn tellen we daarmee ook onze zegeningen.
Bedankt voor alles Arthur !!

Hartelijke groet,
Kim, Dana, Marlie Langendijk en alle dierbaren