Beste Arthur,

 

Bedankt voor je prachtige nieuwjaarskaart met de mooie wensen. Het lezen ervan brengt me even terug naar ruim een jaar geleden, toen je ons hebt bijgestaan na het overlijden van mijn vader.

 

Ik bedenk me weer hoe bijzonder het werk is dat je doet, hoe je je binnen hele korte tijd met ons verbond, en ons van harte een steunende en organiserende hand bood. Die hand ‘schudt’ nu nog steeds na; een goed afscheid is zo ontzettend belangrijk heb ik gemerkt, veel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Elk stapje is belangrijk, en elk stapje hebben we kunnen nemen, met jouw hulp en zachte bijsturing. We hebben het helemaal op onze eigen manier kunnen doen, niets standaard, alles helemaal passend. Doordat alles paste is ook de harmonie tussen ons, nabestaanden, bestendigd. Het heeft uiteindelijk een rust gegeven. Rust die ik nodig heb  om zonder mijn vader verder te gaan.

 

Dankjewel!

 

Hartelijke groet,

 

Merijn Panhuijsen

 

Ons contact met Arthur Nijsten nam een wel heel bijzondere wending.
Voor onze vriendin uit Hoensbroek, die zojuist in het ziekenhuis een terminaliteits-verklaring had gekregen, overlegden we met Arthur over de uitvaart en over de kaart.
In samenspraak met hem ontwierpen we een prachtige kaart.
Tot zover leek alles normaal te verlopen.Vervolgens moesten we kijken naar welk Hospice mevrouw zou worden overgebracht, het ziekenhuis in Heerlen had enkele opties gegeven.
Maar Arthur dacht ‘out of the box’ en adviseerde ons om een Hospice in Zwolle te zoeken. Dat is waar wij zelf namelijk wonen. Het idee om mevrouw dicht bij ons te hebben en niet eindeloos heen en weer te hoeven pendelen tussen Zwolle en Zuid-Limburg sprak ons meteen aan. En zo is het uiteindelijk ook gegaan.
Niet zijn eigen verdienste, maar de nabije warmte van vrienden stelde Arthur op de voorgrond. Hier zijn we hem zeer dankbaar voor. Zeker nu mevrouw weer is opgeknapt en aan het revalideren is. Haar verblijf in Zwolle is de grootste zegen in dit hele proces van ziekte, afscheid, loslaten en herstellen. Dank, dank, dank!


Ronald Visser & Willemijn Bothof

 

Na het uiteindelijk plotselinge overlijden van mijn man en onze vader kwamen wij een paar uur later direct in contact met Arthur Nijsten. Meteen nam Arthur een aantal grote zorgen van ons uit handen.Door zijn afgestemde begeleiding, bijzondere benadering, luisterend oor, coördinatievermogen en door de rust te behouden, is Arthur Nijsten een man waar wij met zijn allen op konden bouwen in deze hectische en verdrietige periode. Dit heeft er voor gezorgd dat wij ons volledig hebben kunnen richten op de familie en het afscheid.

Jan Willem Duyzings, uitvaartdienst in de Sint Janskerk Maastricht, condoleance Theater aan het Vrijthof

 

Fam. Duyzings, Cadier en Keer

 

In 2004 werd bij Hanneke een hersentumor vastgesteld. Na een bestraling heeft zij nog vele jaren goed kunnen leven. Toen Arthur Nijsten in 2007 startte met Kairos en wij kennis maakten met zijn maatwerk benadering was voor Hanneke meteen duidelijk dat zij dat later wilde.
Nadat Hanneke begin dit jaar te horen kreeg dat zij ‘uitbehandeld’ was, wilde zij meteen met Arthur praten. We hebben samen met onze 2 kinderen 3 gesprekken gevoerd met Arthur, nog voordat Hanneke op 21 april is overleden.
Wat een warme verademing is de afscheidbegeleiding van Arthur als ik dat vergelijk met eerdere ervaringen met begrafenisondernemers bij het overlijden van onze ouders. We hebben de regie volledig zelf gehouden, hij stimuleert ons om zoveel mogelijk zelf te doen. Hij voelt feilloos aan wat bij ons past. Alle mogelijkheden passeren de revue, alle voorstellen van Hanneke en ons neemt hij serieus: je hoort van Arthur nooit “nee dat kan niet”, het is altijd “ja” of “zoek ik uit”. Hij draagt opties aan, laat alle keuzes bij ons en regelt het vervolgens goed: opbaren, de mand, de bordeaux rode auto, geen mannen in zwart pak, een cd als aandenken (wens Hanneke), de viering (geheel zelf met familie en vrienden).
We hebben Hanneke thuis opgebaard. We hebben haar zelf gewassen, uit- en aangekleed, op haar eigen bed gelegd. Arthur begeleide ons met aanwijzingen op zo’n manier dat het als van nature ging. Bijzonder mooi.
In de dagen daarna is er dagelijks contact, waarbij je ook zijn warme belangstelling voelt voor hoe het met ons gaat. Hij straalt rust uit, is doortastend als het moet, houdt afstand, maar hoort er ook helemaal bij.
Wij kijken terug op een bijzonder mooi en waardevol proces van afscheid nemen van Hanneke. Arthur heeft daarin velerlei opzicht aan bijgedragen.

Hanneke Janssen, crematorium Imstenrade

Harry, Indra en Dario Römgens

 

De begeleiding die ik heb gehad bij het regelen van de begrafenis van mijn man, Hans Bartelet, in 2007 werd gedaan door de Hr. Arthur Nijsten van KAIROS Uitvaartzorg.Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Enerzijds was er rust , tijd en aandacht om keuzes goed te overwegen, tegelijkertijd hield hij het tijdschema (voor ons onopgemerkt) goed in de gaten. Ik vond het prettig dat ik die verantwoording echt los kon laten. Goed evenwicht tussen persoonlijke betrokkenheid en tegelijkertijd af en toe even doorpakken.Hij gaf voldoende ruimte om je eigen keuzes te maken. Bood vele alternatieve mogelijkheden aan waardoor het geheel uiteindelijk een heel persoonlijk karakter kreeg. Het verliep relaxed, ik kon gewoon mezelf zijn en er volledig op vertrouwen.Er was tijd voor emoties, maar hij wist ons op een rustige manier, waar nodig, aan te sporen om toch weer even aan de slag te gaan met dat wat moest gebeuren. Ik heb bewondering voor de manier waarop KAIROS/Arthur Nijsten mij en ons heeft bijgestaan en geholpen in die best wel moeilijke dagen.Hij probeerde zich in te leven in onze wensen en met ons mee te denken in de zoektocht naar mooie oplossingen.

Hans Bartelet, locatie afscheidsdienst Sint Pieter Beneden, begraafplaats Tongerseweg

Yvonne Velthuis

ALS VERDRIET JE TOTAAL VERWART

Opeens is het moment aangebroken dat je los moet laten wat je zo lief is. Verdriet overmande ons toen we mijn zorgzame en trouwe André, paps en opie, moesten laten gaan. Ondraaglijk was de pijn en tegelijk ontstond er ook iets van dankbaarheid omdat hem verder lijden bespaard bleef.
We wisten niet wat te doen, onze hoofden waren gevuld met chaos....Totdat op een moment de gedachte aan een lieve oud collega Arthur Nijsten naar boven kwam. Na overleg transformeerde de chaos en maakte plaats voor een betekenisvolle samenwerking. Met al zijn betrokkenheid, rust, empathie en bijzonder luisterend oor heeft hij ons optimale steun en begeleiding gegeven om het afscheid van André op een zeer persoonlijke wijze gestalte te kunnen geven. Arthur en ritueel begeleidster Iris van Noorden in samenspraak met ons gezin, we wisten elkaar op een bijzondere manier te bereiken en te inspireren. Het voelde als een verbindend crescendo....Een waardig en liefdevol hoogtepunt waar André zoals wij hem kennen ongetwijfeld heel trots op zou zijn.
Arthur en Iris zijn in staat om op een speciale aandachtige wijze te luisteren en te inspireren, waardoor met onze inbreng een heel persoonlijk beeld van André tijdens de afscheidsviering is ontstaan. Een samenwerking waar we heel dankbaar op terugkijken.

Arthur op een belangrijk moment in ons leven ben je als een behoedzame gids met ons meegegaan. Ondanks de rauwe pijn tellen we daarmee ook onze zegeningen.
Bedankt voor alles Arthur!!

Hartelijke groet,
Kim, Dana, Marlie Langendijk en alle dierbaren

 

Onverwacht moesten wij afscheid nemen van onze vader, schoonvader en allerliefste opa Nico en echtgenoot. Er bleek voor het afscheid buiten onze verwachting om niets geregeld te zijn behalve de wens dat hij gecremeerd wilde worden. We gingen op zoek naar een uitvaartverzorger en vonden Arthur Nijsten. Vanaf het eerste kontakt heeft hij ons in alle rust begeleid. Omdat Arthur zelf niet direct aanwezig kon zijn is de eerste opvang gedaan door collega Johan Godding. Dit bleek een perfecte samenwerking te zijn. We konden al onze wensen kenbaar maken en Arthur heeft ze allemaal kunnen realiseren. We hebben heel veel dingen zelf kunnen en mogen doen. Het verzorgen van Nico, de opbaring thuis, het maken van de teksten voor de rouwbrief en het gedachteniskaartje, het bespreken van de mis en het afscheid thuis enzovoort.
Arthur en Johan waren steeds op de achtergrond bereikbaar voor vragen wat een fijn gevoel was. De dag van het afscheid was prima verzorgd. De mis, de bijeenkomst in de Ursullinnenkapel met daarbij onze toespraken en fotopresentatie, de koffietafel en het uiteindelijke afscheid bij het crematorium.
Hoewel het heel veel zelf doen in eerste instantie misschien wat vreemd aanvoelde heeft het ons heel erg geholpen. Het gemis is er niet minder om maar omdat we op deze manier afscheid konden nemen hebben we een goede basis kunnen leggen voor de verwerking.
Arthur en Johan, heel erg bedankt voor de geweldige begeleiding, steun en voor de tijd die jullie ons op alle vlakken hebben kunnen geven.
Het was in één woord geweldig.

Ella en Leo
Melanie en Mark
Van der Ploeg.

 

 

Arthur heeft me op een bijzonder prettige manier geholpen om na te denken over mijn eigen uitvaartwensen. Hij gaf me de ruimte om mijn eigen gedachten daarover uit te spreken, reikte me mogelijkheden aan waar ik zelf nog niet aan gedacht had, gaf oplossingen bij dilemma's vanuit zijn ruime praktijk ervaring .Daarbij hield hij altijd rekening met de financiële mogelijkheden. Arthur was vooral een heel goed luisteraar.


Wiepkje, Heerlen 26 september 2019